عایق رطوبتی پی وی سی چیست؟
همه موارد درباره، عایق رطوبتی PVC و اینکه عایق رطوبتی پی وی سی چیست؟
در مقالات قبل در مورد اینکه ژئوممبران چیست صحبت شد و فهمیدیم که ورقهای ژئوممبران انواع مختلفی دارند که ازجمله آنها ورق ژئوممبران پی وی سی است.
حال میخواهیم بدانیم:
- عایق رطوبتی پی وی سی چیست؟
- چه کاربردهایی دارد؟
- و مزایای آن نسبت به رقیبهای خود چیست؟
برای استعلام قیمت ژئوممبران با کارشناسان تامین یاران بزرگترین تولیدکننده ژئوممبران تماس بگیرید.
ورق ژئوممبران PVC یا ژئوممبرین که بانام ژئوممبران پلی وینیل کلراید نیز شناخته میشود متشکل از پلی وینیل کلراید بهعنوان پلیمر اصلی، مواد نرمکننده، پایدارکننده و افزودنیها به درصد ترکیب زیرمی باشد:
- ۶۰% رزین
- ۳۰%روان کننده
- ۴% کربن سیاه
- ۳% افزودنی و ۳% پرکننده
این محصول از پرمصرفترین انواع ژئوممبران برای آب بندی سازههای زیرزمینی است که امروزه در پروژههای عمرانی و آب بندی سازههای زیرزمینی که در مجاورت آبهای سطحی یا زیرسطحی هستند و همواره خطر نشت رطوبت از اطراف آنها را تهدید میکند کاربرد وسیعی دارد.
ورق ژئوممبران PVC ضد رطوبت بوده و به خاطر خاصیت شیمیایی و مکانیکیای ویژهای که دارد و همچنین مقاومت کششی عالی و انعطافپذیری بسیار خوب خود مقاومت بالایی در برابر سوراخ شدگی و اکسیداسیون خاک از خود نشان میدهد.
استحکام مناسب در برابر سرما و گرما، ازدیاد طول مناسب، مقاوم در برابر آتش و ماندگاری طولانیمدت ورق ژئوممبران PVC ، باعث میشوند تا نسبت به دیگر عایقها کاربرد وسیعتری داشته باشد.
ورق ژئوممبران پی وی سی (ژئوممبران PVC) محصولی از دسته ژئوسنتتیک ها است که ورقهای پلاستیکی نرم و انعطافپذیر با استحکام کششی بسیار بالا اطلاق میشود.
ورق ژئوممبران پی وی سی بهصورت رولهایی با عرض ۱/۶ متر و طول ۱۵ متر در ضخامتهای ۱ تا ۴ میلیمتر تولید میگردند.
این ورقها کاملاً ضد آب بوده و آب و رطوبت بههیچعنوان از سطح آن عبور نمیکند.
انعطافپذیری بالا (ازدیاد طول بیش از ۲۵۰% طول اولیه)، عمر زیاد (۵۰ سال)، مقاومت کششی فوقالعاده (تحمل تنش کششی بیش از ۱۵ مگاپاسکال) و همچنین اتصال ورقها بدون نیاز به چسب و افزودنی و تنها با استفاده از سشوارهاي صنعتی باعث شده که این محصول بهصورت بی رقیب در اغلب پروژههای تونل سازي و سدسازي ایران مورداستفاده قرار گیرد.
ویژگیهای منحصربهفرد این محصول، صرفه اقتصادي و سهولت استفاده باعث شده تا بهصورت روزافزون ورق ژئوممبران پی وی سی (PVC) در کاربردهاي مختلف موردتوجه قرارگرفته و علاوه بر کاربردهاي صنعتی بهزودی شاهد استفاده از آن بهجای ایزوگام و دیگر عایقهای رطوبتی سنتی در تمامی کاربردهاي نیمهصنعتی و خانگی نیز باشیم.
کاربردهای ورق پی وی سی:
- آب بندي تونلها
- عایق کاری و آب بندي گود ساختماني
- آب بندی زیر گذرها
- عایق کاری و آب بندي سازه هاي زير زميني
- پوشش مخازن اسيد
- آب بندی و عایق کاری بستر روف گاردن (بام سبز)
- سدسازی
- کانالهای انتقال آب
- اسکله و بندرها
- استخر کشاورزی و مخازن نگهداری آب و مواد
- پشتبام
- دیوارهای باران خور
- کانتینرها و خانههای پیشساخته
- استخرهای خانگی
آب بندی تونل با عایق رطوبتی پی وی سی
- یکی از دغدغه های اصلی مهندسین در احداث تونل، امکان مواجهه با آب و نفوذ آن به داخل تونل بواسطه گذر از سطح زیرین زمین در محیطهای شهری و کوهستانی است.در چنین شرایطی استفاده از محصولات مناسب ژئوسنتتیکی برای زهکشی و آب بندی تونل علاوه بر کاهش ریسک بروز حوادث، کاهش قابل ملاحظه هزینه های تعمیر و نگهداری را نیز در پی خواهد داشت.نگهداری و حفاظت از سازه هایی همچون تونل ها، مخصوصا تونل های مترو به خاطر شرایط آب های زیرزمینی و خاک بسیار مهم و ضروری است به همین خاطر انتخاب نوع آب بندی درست و اصولی که متناسب با شرایط پروژه باشد امری پیچیده است.سیستم آب بندی تونل اعمالی می تواند در وجه خارجی یا در وجه داخلی آن باشد.به طور کلی الویت آب بندی در اکثر پروژه ها، آب بندی در وجه خارجی است؛ به این دلیل که در این نوع سیستم بتن تونل به هیچ وجه با آب در تماس نخواهد بود.آب بندی وجه داخلی معمولاً در بهسازی و تعمیرات استفاده می شود. به دلیل اینکه در این شرایط وجه خارجی در دسترس نیست. محصولات و روش های مختلفی برای آب بندی تونل ها وجود دارد. اما مهم ترین سوال این است که طراحی سیستم آب بندی و انتخاب نوع محصول آب بندی به چه صورت باید باشد؟
آب بندی تونل با ورق پی وی سی
این عایق رطوبتی تونل به وسیله جوش حرارتی مخصوصی به یکدیگر متصل می شود.
مزایای آب بندی تونل با عایق رطوبتی پی وی سی
بسیار مناسب برای تونل های با حفاری دستی و شفت های اتصال
- مقاوم در برابر هیدروکربن ها
- قابلیت جدا کردن بخش پاره شده
- تکنولوژی مشهور و پرکاربرد
عایق بندی،زهکشی و آب بندی گود ساختمانی با ژئوممبران پی وی سی
- از گذشته تاکنون روشهای مختلفی مثل قیرگونی یا ایزوگام جهت زهکشی و آب بندی گود ساختمانی وجود داشته است، ولی بررسی آسیبپذیری این محصولات در برابر شرایط محیطی و عدم اطمینان از نحوه عملکرد آنها در بلندمدت (عمر این عایق رطوبتی کوتاه بوده و پس از حدود ۵ سال دچار ترکخوردگی میشود) سبب گردیده که امروزه این روشها کمتر مورداستفاده قرارگرفته و روشهای جایگزین و قاعدتاً بهتری برای زهکشی و آب بندی گود ساختمانی استفاده شود.
زهکشی و آب بندی گود ساختمانی به چه معناست؟
در گودهای ساختمانی ابتدا باید با استفاده از یک عایق رطوبتی از ورود آب به داخل سازه جلوگیری کرد و سپس با زهکشی دیوارههای گود ساختمانی آب جمع شده پشت سازه را به بیرون هدایت کرد.
یکی از بهترین روشهای آب بندی و زهکشی سطوح با استفاده از دسته محصولات ژئوسنتتیک از جمله عایق رطوبتی پی وی سی میباشد.
معمولاً سیستم زهکشی گودهای ساختمانی در کنار استفاده از عایق های رطوبتی مورداستفاده قرار میگیرد تا از سازهها در برابر اتفاقات زیرزمینی محافظت کرده و از ورود هرگونه رطوبت به درون سازهها جلوگیری کند.
با کارشناسان تامین یاران در ارتباط باشید
ما در 24 ساعت آینده با شما تماس میگیریم
مزایای استفاده از ورق پی وی سی
- نرمی و انعطاف بسیار عالی (عدم نیاز به زیرسازي و قابلیت عایقکاری کلیه سطوح هندسی)
- نفوذناپذیری در مقابل مایعات (ضد رطوبت)
- جوشپذیری فوقالعاده (نصب آسان و سریع بدون استفاده از چسب و قابلیت جوش با سشوار صنعتی)
- مقاومت کششی عالی و مقاومت بسیار بالا در برابر پارگی و ترکخوردگی
- ضد ریشه
- مقاومت در برابر سوراخ شدگی
- استحکام مناسب در برابر سرما و گرما
- ازدیاد طول مناسب
- مقاوم در برابر آتش
- ماندگاری طولانیمدت (عمر بالاي ۵۰ سال و حفظ انعطافپذیری ورق در این مدت)
- مقاومت بسیار خوب در برابر اکسیداسیون خاک و حملات شیمیایی خورنده محیط
- تعمیر پذیری ساده با استفاده از جوش تکههای ورق بر روي ناحیه سوراخ یا پاره شده
- صرفه اقتصادي و قابلرقابت ازلحاظ هزینه اقتصاديمقرونبهصرفه ازنظر اقتصادی در مقایسه با دیگر متریال
- قابلیت اطمینان بالاسطح پلیمری ورق PVC به هیچ عنوان اجازه عبور آب و رطوبت را نمی دهد
- دوام بالاورق های PVC بعد از ۳۰ سال بیش از ۴۰ درصد انعطاف پذیری خود را حفظ میکند
- انعطاف پذیری بالاقابلیت کشش ۳۰۰ درصدی امکان عایق کاری سطوح پیچیده هندسی بدون نیاز به زیرسازی را به مجری میدهد
- نسب آسانبدون نیاز به مشعل و ملحقات اضافی با قابلیت نصب روزانه ۳۰۰ متر مربع برای هر اکیپ
- تعمیر پذیری راحتنقاط آسیب دیده با جوش ورق های جدید به آن ناحیه به راحتی ترمیم میشوند
- صرفه اقتصادیاز نظر قیمت این ورق ها کمی بالاتر از ایزوگام و بسیار ارزان تر از روش های مشابه میباشد
- عدم نیاز به چسبکلیه اتصالات با سشوار حرارتی قابل اجراست و از چسب بس نیاز میباشد
- استحکام بالاورق های PVC فشار ۱۵ مگاپاسکالی را در راستای محوری تحمل میکند
مزایای ورق PVC نسبت به عایق های پاششی و چسب ها
۱- صرفه اقتصادی استفاده از پی وی سی بیشتر بوده و هزینه به مراتب کمتری به همراه دارد.
۲- در هنگام ترک و تکان های دینامیکی سازه ها، ورق پی وی سی آب بندی را حفظ می کند در حالی که انواع چسب ها افزودنی ها و عایق پاششی به همراه بتن ترک خورده و عایق کاری از بین می رود.
۳- تعمیر ورق های پی وی سی ساده بوده در حالی که عایق های پاششی برای تعمیر نیازمند ساخت دوباره مواد و استفاده از متخصصی دارند .
۴- استحکام فیزیکی ممبران پی وی سی بسیار بالا بوده و نیروهای محوری وعرضی بالایی تا ۱۳ مگاپاسکال را تحمل می نماید. در حالی که لایه های افزودنی چسب و بتن استحکام فیزیکی چندانی نداشته و به اعتبار استحکام فیزیکی بتن مورد استفاده قرار میگیرد.
مزایای ورق PVC نسب به ایزوگام
۱- عمر مفید بسیار بیشتر: ایزوگام عمری کمتر از ده سال داشته و بعد از مدتی خشک و شکننده شده و ترکهای سطحی آن موجب خارج شدن سطح از آب بندی می شود. اما ورق پی وی سی با عمری بیش از ۵۰ سال این اطمینان را فراهم می سازد که مشکل نشت آب و رطوبت از سرویس بهداشتی و پشت بام و کف و گودها و دیوارهای باران خور در طول ساختمان بروز نخواهد کرد.
۲- نصب ورق های پی وی سی بسیار ساده تر بوده و بدون نیاز به شعله مستقیم و امکانات مورد نیاز برای نصب ایزوگام توسط یک نفر و با استفاده سشوار حرارتی معمولی قابل نصب می باشد.
۳- به طور معمول سرعت نصب ورق پی وی سی پنج برابر سریع تر از ایزوگام می باشد.
۴- تنش های حرارتی و گرما و سرمای متناوب موجب از بین رفتن ایزوگام می شود در حالی ورق پی وی سی تا منهای چهل درجه انعطاف پذیرتر و در مقابل تنش متناوب مقاوم است.
۵- در صورت وجود ناصافی سطوح کارکرد ایزوگام به شدت پایین آمده و ایجاد ترکها و شکستگی در صورت بروز برآمدگی اجتناب ناپذیر است. در حالی که ورق پی وی سی با انعطاف پذیزی بسیار بالا تا ۳۰۰ درصد طول اولیه ازدیاد طول داشته و برآمدگی های سطحی را می پوشاند.
۶- ورق پی وی سی به راحتی قابل تعمیر است و بدون نیاز به نصاب و متخصص و با استفاده از یک سشوار صنعتی و تکه ای از ورق می توان نقاط آسیب دیده را ترمیم کرد. ۷- ورق پی وی سی تولیدی فلات پارس ضد ریشه بوده و می توان با به کارگیری آن ، پشت بام را برای کاشت گیاهان و آبیاری هر روز آن آب بند نمود .
۸- ایزولاسیون رطوبتی ورق پی وی سی از قیر اندود کردن سرویس ها از نظر اقتصادی بسیار با صرفه تر بوده و سریع تر قابل اجرا می باشد.
۹- به خاطر قابلیت اطمینان بالا و سرعت اجرا، در طراحی استخرها و مخازن مایعات ، تونل ها و سدها سالهاست که استفاده از ایزوگام منسوخ شده و ورق های پی وی سی جایگزین شده اند. امروزه پشت بام ها و سرویس های بهداشتی و دیوارهای باران خور، گودهای ساختمانی و کانالهای آب نیز به جمع استفاده کنندگان از ورق های پی وی سی پیوسته اند و کاربرد این ورق ها بیش از گذشته مورد توجه سازندگان بناها قرار گرفته است.
نحوه نصب و استفاده از عایق رطوبتی پی وی سی
رول ها باز شده و ورق روی سطح مورد نظر پهن می گردد. لبه های ورق ها با استفاده از سشوار حرارتی بر روی یکدیگر جوش خورده و سطحی یکدست و غیر قابل نفوذ را ایجاد می کنند. همچنین انعطاف پذیری بالای آنها باعث می شود که عایق کاری اشکال پیچیده هندسی نیز با این ورق ها به سهولت قابل انجام باشد.
مشخصات فنی و نتایج آزمایشات ورق پی وی سی
ویژگی / شرح آزمون | استاندارد | معیار پذیرش | نتیجه آزمون |
---|---|---|---|
دانسیته | ASTM D7176 | بزرگتر از ۱/۲ | 1.445 |
تنش در نقطه شکست | ZTV | بزرگتر از ۱۲ نیوتن بر میلی متر مربع | MD:13.02 TD:11.91 |
ازدیاد طول در نقطه شکست | ZTV | بزرگتر از ۲۵۰ درصد | MD:250% TD:250% |
نیروی ناشی از فشار | ZTV | 1.81 KN | |
جا به جایی ناشی از فشار | ZTV | 109.54 mm | |
مقاومت پارگی | ASTM D7176 | بزرگتر از ۶۷ نیوتن | MD:84.74 N TD:69.31 N |
تامین یاران تولید کننده عایق رطوبتی پی وی سی (عایق رطوبتی pvc)
- تأمین یاران تولیدکننده ورق ژئوممبران پی وی سی (ژئوممبران PVC) منطبق با استانداردهای روز دنیا با عرض ۱ متر و ۶۰ و ضخامتهای ۱ میلیمتر تا ۳ میلیمتر است که محصولات خود را با بهترین کیفیت و در کمترین زمان ممکن در اختیار مشتریان خود قرار میدهد.تأمین یاران تاکنون در پروژههای بزرگی چون:
- قطار شهری خطوط ۱، ۳، ۶ و ۷
( تأمین متریال ژئوسنتتیک شامل ورق ژئوممبران پی وی سی جهت عایقکاری تونل های مترو)
- قطار شهری قم، کرمانشاه، شیراز، تبریز و مشهد
( تأمین متریال ژئوسنتتیک شامل ورق ژئوممبران پی وی سی جهت عایق کاری تونل های قطار)
- آزادراه تهران- شمال
( تأمین متریال ژئوسنتتیک شامل ورق ژئوممبران پی وی سی جهت عایق کاری تونل های بزرگراه)
- پروژه های انبوه سازی مسکن مهر
( تأمین متریال ژئوسنتتیک شامل ورق پی وی سی جهت عایق کاری و آب بندی گود ساختمانی)
- چندین پروژه روف گاردن در سراسر ایران
( تأمین متریال ژئوسنتتیک شامل عایق رطوبتی ژئوممبران پی وی سی جهت بسترسازی ساخت روف گاردن ها)
- و …
به ایفای نقش پرداخته است .
در این مطلب، ما درباره عایق رطوبتی پی وی سی چیست؟ و کلیه موارد دیگر در زمینه عایق های پی وی سی را مطرح نمودیم.
دریافت مشاوره رایگان و استعلام قیمت
تلفن های تماس: 02186111012 و 09121383104
محصولات مرتبط:
مقالات مرتبط:
عایق رطوبتی پی وی سی چیست؟
عایق رطوبتی PVC، عایقی از جنس PVC و ترکیب چند ماده دیگر می باشد کاملاً ضد آب می باشد.