• کاربرد و مراحل ساخت
    _

    دریاچه مصنوعی چیست و چگونه ساخته میشود؟

    دریاچه مصنوعی

    دریاچه مصنوعی محلی جهت ذخیره آب به منظور تأمین آب، کنترل سیلاب، تفریح و سرگرمی، فعالیت هایی نظیر پرورش ماهی و … است. به منظور ساخت دریاچه مصنوعی لازم است تا مراحل مربوطه به ترتیب تقدم و تاخر لازم صورت گیرد تا دریاچه مصنوعی به بهترین صورت ممکن و بالاترین کیفیت ایجاد گردد. یکی از مهمترین مراحل ایجاد دریاچه مصنوعی عایق کردن دریاچه به منظور آب بندی است که اغلب با استفاده از عایق استخر ژئوممبران انجام می گیرد، عایق نامناسب دریاچه مصنوعی سبب هدر رفت آب شده، لذا این مرحله اهمیت زیادی دارد. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دریاچه مصنوعی تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

    _

    دریاچه مصنوعی چیست؟

    دریاچه مصنوعی دریاچه ای است که به منظور تأمین آب کشاورزی، دامداری و صنعتی، کنترل سیلاب، ایجاد فضای سبز و تفریحی، تامین انرژی، مسابقات ورزشی آبی، فعالیت های نظیر پرورش ماهی و … احداث می شود. ایجاد دریاچه مصنوعی به کاهش نیاز به منابع آبی طبیعی کمک کرده و در مناطق پر جمعیتی که منابع آبی محدود و کم است، کاربرد بیشتری دارد.

    _

    کاربرد دریاچه مصنوعی

    از مهمترین کاربردهای دریاچه مصنوعی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

    • تامین آب مورد نیاز:تامین آب به ویژه در مناطق گرم و خشک که ذخیره آبی کمی وجود دارد برای مصارف کشاورزی، دامداری، صنعتی و شهری اهمیت ویژه ای دارد، با استفاده از دریاچه مصنوعی تا حدودی می توان این نیاز را پوشش داد.
    • کنترل سیلاب: در مناطقی که در معرض خطر سیلاب قرار دارند و احتمال ایجاد سیل در آنها زیاد است وجود دریاچه مصنوعی تا حد زیادی می تواند از ایجاد سیلاب ممانعت کند.
    • ایجاد فضای سبز و تفریحی: اطراف دریاچه مصنوعی فضای مناسبی جهت ایجاد فضاهای سبز، پارک، زمین های ورزشی، فضایی مربوط به پیک نیک و استراحت است.
    • تامین انرژی:از دریاچه مصنوعی احداثی می توان جهت ایجاد سد و تامین انرژی استفاده کرد.
    • پرورش ماهی: از دریاچه مصنوعی می توان به عنوان محیطی جهت پرورش ماهی استفاده کرد.
    کاربرد دریاچه مصنوعی
    _

    دریاچه مصنوعی چگونه ساخته می شود؟

    به منظور ساخت دریاچه مصنوعی لازم است تا مراحل ذیل به ترتیب انجام شوند:

    • جمع آوری اطلاعات و نقشه برداری: در اولین مرحله لازم است تا محل مورد نظر جهت ساخت دریاچه مشخص گردد. یکی از مهمترین فعالیت های این مرحله نقشه برداری و تعیین مختصات زمین است. علاوه بر نقشه برداری لازم است اطلاعاتی در خصوص حجم دریاچه، شکل و ابعاد دریاچه مصنوعی مورد نیاز، نوع و ساختار خاک، تخمین هزینه احداث دریاچه مصنوعی تهیه گردد.
    • طراحی دریاچه: متناسب با نوع خاک، مختصات دریاچه و … عمق دریاچه مصنوعی، طول ، عرض و شیب دریاچه مشخص می گردد.
    • خاکبرداری:در مرحله خاکبرداری متناسب با طول، عرض و شیب مشخص شده دریاچه به میزان مناسبی خاک برداری صورت می پذیرد. حجم خاکبرداری مورد استفاده به نوع خاک دریاچه مصنوعی نیز بستگی دارد.
    • تسطیح خاک:پس از خاکبرداری دریاچه به میزان مورد نیاز، نسبت به تسطیح خاک مانده تا 90 درصد اقدام خواهد شد. در مرحله تسطیح خاک می بایست کف و دیواره های دریاچه عاری از هرگونه سنگ و اجسام دیگر باشد. این مرحله اهمیت زیادی دارد زیرا عدم جداسازی سنگ و مواد نوک تیز از کف و دیواره ها سبب می گردد تا به عایق هایی که می بایست در دریاچه کار شود، آسیب وارد شده و طول عمر مفید این عایق ها کاهش یابند. به منظور تسطیح خاک پس از جداسازی اجسام نوک تیز از کف و دیواره ها می توان از یک لایه ژئوتکستایل استفاده کرد تا امکان آسیب به ورق ژئوممبرانی که قرار است مورد استفاده قرار گیرد به حداقل ممکن کاهش یابد. گاهی به جای استفاده از عایق ژئوتکستایل از کاهگل یا شفته آهک استفاده می شود.
    • حفر ترانشه:ترانشه به فرورفتگی های مصنوعی و یا طبیعی در سطح زمین گفته می شود که عمق آن ها از پهنایشان بیشتر است. به فاصله حدود 50 تا 70 سانتیمتری از استخر ترانشه هایی مانند پله حفر می گردد.
    • اجرای عایق ژئوممبران: یکی از بهترین عایق های رطوبتی به منظور نگهداشتن انواع سیالات از جمله آب در دریاچه مصنوعی عایق ژئوممبران است. کافی است ابتدا رول های عایق ژئوممبران را کنار دریاچه قرار داده و در ادامه نسبت به پهن کردن عایق و برش زدن آن اقدام شود. پس از برش عایق مطابق با دستور کار ابلاغی نسبت به جوشکاری با دستگاه اتوماتیک جوشکاری پلاستیک اقدام می گردد. به منظور اطمینان بیشتر جهت جوشکاری پوشه ها و محل های اتصال از جوش با روکش اکسترود و یا از سشوار هوای داغ استفاده می شود.
    • مهر ورق در ترانشه: لبه های ورق را در ترانشه های حفر شده قرار داده و آن ها را با خاک مهار می کنند.
    • آبگیری دریاچه مصنوعی: توصیه می گردد تا پیش از آب بندی دریاچه در خصوص عایق مورد استفاده و جوشکاری های انجام شده کنترل های لازم انجام گیرد تا احتمال هدر رفت آب به کمترین میزان ممکن کاهش یابد.

    خرید عایق دریاچه مصنوعی

    یکی از با اهمیت ترین مراحل ایجاد دریاچه مصنوعی، عایق بندی دریاچه است. به منظور عایق بندی دریاچه مصنوعی از ورق ژئوممبران استفاده می شود. کارفرمایان مربوط به احداث دریاچه مصنوعی می توانند جهت تهیه این متریال به شرکت تامین یاران، یکی از بهترین تامین کنندگان محصولات ژئوسنتتیک از جمله عایق ژئوممبران مراجعه نمایند. متقاضیان خرید عایق ژئوممبران در ساخت و اجرای دریاچه مصنوعی جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره در قیمت ژئوممبران ، مشخصات و ویژگی های انواع آن می توانند با شماره های  86111012-86071917-88487936 تماس حاصل فرمایند.

    دریافت مشاوره رایگان و استعلام قیمت

    تلفن های تماس: 02186111012  و  09121383104

    با کارشناسان تامین یاران در ارتباط باشید

    ما در 24 ساعت آینده با شما تماس میگیریم

      میانگین امتیازات ۵ از ۵
      از مجموع ۲ رای

      بدون دیدگاه

      دیدگاهتان را بنویسید

      نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *