تاریخچه ژئوممبران
History of Geomembranes
اگر بخواهیم تاریخچه ژئوممبران را بررسی کنیم باید به بیش از 30 سال پیش بازگردیم. به طور کلی ورقهای ژئوممبران برای از بین بردن پسماندها یا دپوی آنها، استخراج مواد معدنی از صخرهها و ساخت حوضچههای تبخیر یا استخرهای خورشیدی استفاده میشوند. این ورقها در زمینه استخرهای خورشیدی برای نخستین بار در کشور آمریکا مورد استفاده قرار گرفتهاند و در سال 1970 میلادی نخستین نصب آن انجام شد.
اولین پروژه که به منظور استخراج مواد معدنی انجام شد، مربوط به استخراج مس بود که از ورقهایی که میزان نفوذپذیری آنها در خاک بسیار کم بود، مورد استفاده قرار گرفت. ورق ژئوممبران در آن سالها تصور نمیشد که در سراسر جهان به سرعت به عنوان کاربردیترین متریال عایقبندی محبوب شود. در سال 1983 بیشتر افراد به جای سیمان و بتن از ورق ژئوممبران استفاده کردهاند. عدم نفوذپذیری در خاک باعث شده است از ورق ژئوممبران در پروژهها و مقیاسهای مختلف مورد استفاده قرار بگیرد.
ژئوممبران یکی از محصولات پرکاربرد ژئوسنتتیک است که در استخرها و مخازن ذخیره مایعات و مواد شیمیایی استفاده می شوند. تاریخچه ژئوممبران به حدود سال 1870 در آمریکا و از سالی برمی گردد که اولین بار محصول پلیمری سلولز نیترات مورد استفاده قرار گرفت. عایق ژئوممبران انواع مختلفی داشته و هر کدام کاربردهای متفاوتی دارند. هزینه پایین، سرعت اجرای بالا، مقاومت در برابر مواد خورنده و شیمیایی، مقاومت کششی بالا، مقاومت در برابر نور آفتاب و تغییرات دمایی و … از علل رواج این محصول به شمار می روند. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تاریخچه ژئوممبران، مزایا، کاربردها و انواع آن تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
برای استعلام قیمت ژئوممبران با کارشناسان تامین یاران بزرگترین تولیدکننده ژئوممبران تماس بگیرید.
تاریخچه ژئوممبران و اولین کاربرد آن
در سال 1970 در استخراج مواد معدنی از ورق ژئوممبران استفاده شد و از این جا بود که این ورقها در تمام دنیا محبوب شد و در برندهای مختلف تولید شد که هر کدام از این برندها تلاش کردهاند که محصول باکیفیتی را تولید و روانه بازارها کنند. در سالهای نخستین ورق ژئوممبران تنوع زیادی نداشت؛ ولی امروزه در مدل و درجه کیفی مختلفی تولید میشود که میتوان به ژئوممبران لمینت شده، pvc، پلیاتیلن، ضدباکتری و ژئوممبران مضرسدار اشاره کرد. در تاریخچه ژئوممبران با ورقی مواجه هستیم که عدم نفوذپذیری در خاک مهمترین ویژگی آن است؛ ولی امروزه ویژگیهای زیادی مانند جوشپذیری و مقاومت به این نوع محصول اضافه شده است.
این ورقها در برابر مواد شیمیایی از مقاومت بالایی برخوردار هستند. به همین دلیل به راحتی تخریب نمیشوند و از بین نمیروند. خاصیت جوشپذیری یکی دیگر از ویژگیهای این نوع ورقها است به همین دلیل با دستگاههای مخصوص جوش ژئوممبران میتوانید لبههای این ورقها را حرارت دهید و بعد از این که به دمای لازم رسیدهاند، میتوانید آنها را به یکدیگر با یک غلطک فشرده کنید. در تاریخچه ژئوممبران استفاده از دستگاههای جوش حرارتی برای جوشکاری جایگاه خاصی نداشت؛ ولی امروزه به دلیل پیشرفت فناوری از این دستگاهها استفاده میشود.
سابقه ژئوممبران
مواد پلیمری طول عمر بالاتری نسبت به مواد آلی طبیعی دارند و این فاکتوری است که باعث شده استفاده از متریال ژئوسنتتیک شده روند رو به رشد و صعودی داشته باشد. در سال 1870 اولین متریال پلیمری که مورد استفاده قرار گرفت، سلولز نیترات بود. محصولات ژئوسنتتیک انواع مختلفی دارند که هر کدام از کاربردهای خاصی برخوردار هستند. Pvc در سال 1939، پلی آمد یا نایلون و پلی اتیلن با چگالی پایین در سال 1953و پلیاتیلن با چگالی بالا در سال 1955 مورد استفاده قرار گرفتهاند.
محصولات ژئوسنتتیک از ترکیبات پلیاتیلن، پلیآمید، پلیاستر و پلیپروپیلن تشکیل شدهاند. در سال ۱۹۳۹ pvc به عنوان عایقی برای آسترکشی مورد استفاده قرار گرفت و برای عایقبندی اغلب از ژئوممبران پی وی سی استفاده میکردهاند. در سال 1953 در دانشگاه یوتا در آمریکا از مواد عایق پلیمری به عنوان عایق رطوبت و ضدآب استفاده کردهاند و در همان سال برای پوشش کانال در مونتانو از ژئوممبران پلیاتیلن استفاده کردهاند و در همان سال برای پروژهای آبیاری از pvc استفاده شد.
در همان سالها از این متریال در اروپا و کشورهایی مانند انگلستان و هلند استفاده شد. به طور مثال در هلند برای روکش مخازن ذخیره آب، سدها و تونلها از قیر تقویت شده با پلیآمید استفاده شد. استفاده از پلیاتیلن با چگالی سنگین HDPE در انتهای دهه ۱۹۶۰ و ابتدای 197۰ افزایش یافت. برای ذخیرهسازی و انتقال آب از عایق ژئوممبران استفاده شد.
دریافت مشاوره رایگان و استعلام قیمت
تلفن های تماس: 02186111012 و 09121383104
از ورقهای ژئوممبران برای اولین بار در پروژهای که به منظور استخراج مواد معدنی که مربوط به استخراج مس بود، مورد استفاده قرار میگرفت. به جای سیمان و بتن در سال 1983 از ورق ژئوممبران استفاده کردهاند. از مواد عایق پلیمری به عنوان عایق رطوبت و ضدآب در سال 1953 در دانشگاه یوتا در آمریکا مورد استفاده قرار گرفت و در همان سال از ژئوممبران پلیاتیلن برای پوشش کانال در مونتانو مورد استفاده قرار گرفت و در همان سال از pvc برای پروژهای آبیاری استفاده شد.
خاصیت جوشپذیری و مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی از ویژگیهای ورق ژئوممبران هستند. لبههای ورقهای ژئوممبران را با دستگاههای مخصوص جوش ژئوممبران حرارت دهید و بعد از این که به دمای مناسب رسید با غلطک آنها را فشرده میکنند.
با کارشناسان تامین یاران در ارتباط باشید
ما در 24 ساعت آینده با شما تماس میگیریم
بدون دیدگاه